Lunapark | Konular | Kitaplar

Lunapark eğlenceye doyuracak


Torium'un 3 bin 500 metrekarelik lunaparkını da StarPark CEO'su Galip Sakder ile gezdik. Sakder, 1997 yılında ilk kez lunaparkı AVM'lere kendilerinin soktuğunu belirterek, bugün 50'ye yakın AVM içinde lunapark işlettiklerini, Torunlar'ın yeni projesi Mall of İstanbul içinde de 10 bin metrekarelik lunapark yapacaklarını kaydetti.

Kurdeleyi Başbakan kesti
TORİUM AVM'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Türkiye'de özellikle yaşanan küresel finansal krizin etkileri ortadan kalkmamışken yapılan bu dev yatırımların 'Krizi fırsata dönüştürme' anlamında önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk müteşebbis ve girişimcilerinin adımların kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

2 bin kişiye istihdam
TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torium'da yaklaşık 2000 kişiye istihdam olanağı yaratıldığını belirterek, "İlk kez bölgeye yatırım yapan H&M, Electroworld, Marks&Spancer, YKM, Teknosa, Mudo ve Boyner Sport mağaza karması ve eğlence konsepti ile 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

GALİP Sakder, ailenin tüm fertlerinin eğlenebilecekleri oyuncakları tercih ettiklerini belirtti. Bu, uçan arabalarda çocuklar, anne- babalarıyla bir arada.

STARPARK tarafından işletilen lunaparktaki dev oyuncakların bazıları Türkiye'ye ilk kez giriyor. bunlardan biri de "Dönen Kule".

CİNETECH Sinemaları'da 4 bin metrekare'de 9 salon ve 1766 koltuk kapasitesi ile Torium'da. Vizyon filmleri 3D yüksek görüntü kalitesiyle izlenebilecek.

Forum İstanbul'da Türkiye'deki ilk mağazasını açacak olan H&M ikinci mağazasını Torium'da açacak. H&M iki katlı mağaza için kira sözleşmesi imzaladı.

31.10.2010


Konular